Story

hi semua..mesti semua tertnyer2 apa  citer di sebalik "tak kenal maka tak cinta".
Mestilah xlain xbukan sohobiz nie..sebenarnya, saya baru lagi joint bisnes ni awal Januari 2014..Tp jangan salah faham,walaupun baru joint tp sebenarnya saya dh lama memerhatikan atau lagi senang orang kata mengintai bisnes ni dari jauh..hehe..
sebelum saya joint bisnes ni sy selalu perhatikan perkembangan dan aktiviti harian suami saya yg dh lama joint bisnes ni..dari sehari ke sehari saya perhatikan makin lama makin berminat..saya tengok en suami tak menang tangan asik 24 jam hp di tangan..boleh kata time mandi n solat je la handphone bukan di tangan dia..tido pun handpone di tangan...sampai masa mkan pun handpone sebelah tgn kiri,tgn kanan suap makanan..saya kan orang pompuan xleh lari dari sikap jeles..kadang-kadang terdetik di hati nak cek inbox di handpone.maklumla asik berkepit dengan handphone..mau tak risau,,tp kami suami isteri masih ada sikap saling percaya mempercayai antara satu sama lain..Jadi saya terus tnyer direct."abang asik dengan handpone je sejak bisnes ni,sibuk sangat ke?' betul ke msg customer ngan  bisnes partner? en suami spontan jawab "abg wat utk ayg dan anak2'.. kalo abg nak ada pompuan lain kenapa tak dari dulu..terus sy terdiam.."kalo ayg tak percaya tanyer la ana" Ops yer..Ana tu bestfriend sy masa belajar kat uitm segamat masa diploma smpai la skrg..nak pendek citer ana ni lah yg membawa suami sy ke bisnes ni dan skrg mereka berdua bisnes partner..TQ ana sebab tunjuk jalan kepada kami..ok, back to story,ana ngan suami selalu ajak buat bisnes nie..tapisy selalu bg alasan macam-macam.."ish tak confident la,tak pandai ckp la..tak reti nak jual la..macam2 alasan sy berikan..Tp dalam pada masa yg sama saya still perhatikan aktiviti bisnes encik suami dari jauh.. setelah berbulan2 perhatikan suami punyer aktiviti dan yg paling syok tgk every month stiap 10 hb diaorg dpt bonus bisnes,,jelesnya..ye la,time tu kami yg makan gaji dh semput paras2 hidung,,sebab nya gaji nak habis dh bayar hutang2,,cmner nk teruskn smpai hujng bulan sebelum dpt gaji seterusnya..lg jeles biler tgk statement bonus suami lebih dr gaji sy sebulan ni..lg la buat saya jeles melampau..tanpa toleh ke belakang,esoknya saya copy siap2 ic kt opis , balik opis terus "abg ni ic ayg ..ayg nak joint gak la bisnes cm abg" boleh? Sambil tersenyum en suami ckp.."ni la yg abg tggu2 kan selama ni"..kita buat smpai jadi.
 
 
 
En Suami,leader dan ana
 
 
 
Ni lah ana,bestfriend saya



No comments:

Post a Comment