Saturday, 23 July 2016

CELGYNIC GOLD

Assalamualaikum semua 😊😊..

Tq u olls sudi masuk blog saya..Hari ni saya nak share lah dengan u olls pasal satu produk baru ni...Produk kesihatan yang mula mendapat tempat di kalangan pengguna..

U olls pernah nampak atau dengar tak celgynic gold??

Ok meh saya terangkan serba sedikit tentang celgynic gold..
Celgynic Gold ni saya makan kononnya untuk control kolestrol jer..Tapi tak sangka banyak pulak kelebihan lain Celgynic Gold ni..

Banyak sangat kelebihan lain Celgynic Gold ni..Sangat sesuai pada u olls yang sangat menjaga kesihatan dan kecantikan..






U olls tau tak yang kebanyakan makanan yang kita makan tu mempunya asid yang sangat tinggi..Boleh tak kita imagine apa jadi kat badan kita ni kalau makanan yang kita makan tu tak betul2 keluar dengan baik..

That why lah kenapa badan kita lesu,selalu letih2,mudah dijangkiti penyakit..Lama kelamaan akan menyebabkan penyakit yang kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa...seriously menakutkan,betul tak??

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen and nutrient yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", inshaaAllah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And you all tahu tak?
Makanan yang tinggi garam dan asid lama-kelamaan akan membuatkan saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit"






Ni lah contoh bila saluran darah kita makin "keras" dan "sempit" akibat daripada makanan yang kita makan. Cuba you all tengok "lambakan kolestrol" tu. Just imagine dah berapa puluh tahun kita asyik makan dan makan. Boleh imagine tak saluran darah kita macam mana?

Saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit" disebabkan terlalu banyak toxin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita. 

Lepas dah tahu kepentingan dan kebaikan Celgynic Gold ni,terus rasa sangat bersyukur sebab dah mula ambil langkah awal untuk jaga kesihatan...
 APA ITU CELGYNIC GOLD?


Celgynic Gold adalah Gabungan UNIK lesitin & herba traditional yang berharga

KANDUNGAN CELGYNIC GOLD :

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)

Lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh Theodore Gobley (ahli kimia Perancis)

- Kalau you all nak tahu, Lesitin ni adalah satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin kaya dengan nutrient pentingseperti choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.

Berikut adalah beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti: 

* Meningkatkan kesihatan kardiovaskular
* Menguatkan hati dan sel fungsi
* Pengangkutan dan metabolisme lemak
* Rawatan yang lebih baik untuk batu karang
* Meningkatkan daya ingat, kebolehan pembelajaran dan masa tindak balas
* Pertumbuhan rambut yang sihat dan kulit
* Meningkatkan komunikasi sel
* Prestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik
*Pelepasan arthritis


2. Lingzhi

You all pernah dengar tak Lingzhi? Lingzhi ni actually cendawan tau and banyak digunakan  dalam perubatan traditional Cina.
(Source : Google Image)

-     - Lingzhi dalam Celgynic Gold mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida.

- Ini dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

- -Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

 - Lingzhi dalam Celgynic Gold mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia. 

3) Cordyceps
 ally cordiceps ni adalah ulat beluncas yang bila ulat beluncas itu mati,ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan pada kesihatan manusia..
      Uniknya cordiceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji..Dan cordiceps ni hanya boleh dituai pada musim panas jer tau..Best kan,celgynic  gold ada kelebihan  cordyceps ni..
Secara tradisonalnya,cordyceps telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga,menggalakkan  panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup..
Kebaikan Cordyceps dalam celgynic gold :
- Meningkatkan tenaga
- Mengurangkan keletihan
- Menguatkan sistem imun
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan 


4) Goji Berry 


 Gojiberry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan  kalori yang rendah..
Selain itu,goji berry kaya di dalam celgynic gold kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata..
5) American Ginseng 


Kebaikan American Ginseng dalam Celgynic Gold
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental.Sesuai untuk mereka yang mengalami masalah mudah lupa.
- Menghalang pertumbuhan tumor
 
6) Duzhong 
 


 - Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah..

- Duzhong dalam celgynic gold menguatkan tulang dan otot..
- Selain itu,Duzhong dalam celgynic Gold mengurangkan tekanan darah..
8 Sebab Kenapa Anda Perlu Amalkan CELGYNIC GOLD Dalam Supplement Harian Anda :
1. Menyembuh dan Memperbaiki membran sel
- Lesitin :  kompenan utama dari membran sel
- Membantu menyembuhkan dan memperbaiki membran sel.
- Mencegah pengerasan membran sel
- Sel sihat = tubuh badan yang sihat
2. Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah
-Membantu mengurangkan  LDL dan trigliserida dan meningkatkan HDL
- Menghambat pembentukan  plak pada dinding  arteri
- Mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung
3. Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran
- Sumber choline yang sangat baik ,penting untuk pelbagai fungsi otak

- Menjana semula dan menghidupkan sel sel otak

- Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran

- Menguatkan daya ingatan

4. Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat
- Melembabkan dan melembutkan kulit dan rambut

-Menggalakkan pertumbuhan kulit dan rambut yang sihat

5. Ejen pengemulsi yang semulajadi 
- Bertindak sebagai pemecah lemak supaya mencairkan lemak keras dan meningkatkan metabolisme lemak yang lebih efisien (ini paling best especially orang perempuan kan??)
6. Membantu dalam penyerapan vitamin A, D ,E dan K.
7. Meningkatkan sistem imun dan ketahanan fizikal 
- Kombinasi lesitin dengan herba traditional China yang berharga 

8. Memelihara kesihatan hati dan mengurangkan risiko pembentukan batu karang
CARA PENGAMBILAN CELGYNIC  GOLD
- 2 kali sehari selepas makan
- Di ambil pada waktu pagi dan waktu malam , 4-6 biji sekali makan


HARGA CELGYNIC GOLD
- Murah je harga sebotol celgynic ni uols

RM153 sahaja
*** free postage
Tapi untuk uols yang my blog readers jangan lupa directly whatsapp yer, sebabnya saya akan selalu bagi special price for uols 
HURRY UP, get yours today sebab Celgynic tersangat la laris tau.
Call/Whatsapp
012-9393042
Zakiah