Thursday, 14 May 2015

TAHUN 2015 TAHUN MENCABAR DENGAN GST - MARI BIJAK BERBELANJA

Tahun 2015 adalah mungkin tahun yg tough untuk sesetengah orang kan especially sejak GST dikenakan.. Apa kata kita belajar cara bijak berbelanja utk elak GST..

Maksud Kiki is cuba kita ubah cara berbelanja kita dengan jadi pengguna bijak. My suggestion is jadi ahli dengan company SHOM murah je RM50 boleh nikmati barangan dengan harga ahli dan siap dapat bonus point berbentuk cash lagi. Kiki tahu kita tiap bulan if beli barang rumah seperti sabun basuh kain, mandian, ubat gigi, tuala wanita, dan lain2 boleh cecah RM200-500 kan.. So apa kata kita ubah cikit trend berbelanja dengan bijak, sebab rangkaian barangan SHOM semua ada barang keperluan.

Bukan takat jimat tapi rangkaian barangan SHOM sangat menitik beratkan kesihatan, contoh mineral coffee kita jadikan kopi harian kita, tuala wanita tukar bioseleza. Nampak tak kita boleh berjimat sambil jaga kesihatan. Tak rugi pun if uolls faham mcm mana nak berbelanja dengan betul.

Bayangkan, kalau kita shopping kat mall just dapat point dan redeem dapat towel sebagainya. Tapi bonus point SHOM boleh dapat cash gitu, bagus kan.. Siapa la nak bagi kita duit tengah2 bulan lepas gaji habis kan. Itu if pakai sendiri je, cuba kalau kita slow2 berniaga dan pekenalankan apa yg kita guna dan pakai pada kawan2 kita, ha lagi la masyukkk.. Untung jualan lagi boleh la buat duit poket belanja harian.

Jaga poket, jaga kesihatan.. Sangt berbaloii tau...

Ikhlas Kiki bgtau yg sepanjang Kiki berniaga alhamdullilah duit cash ditangan tak pernah putus. If kita takde side income, tak berniaga sampai sudah kita duk cucuk duit kt atm kita sampai tinggal RM10 kan.. Huhu.. Realiti yg kadang kita tak perasan jadi pada kita. 

Cuba tanya pada diri.. SAMPAI BILA NAK MACAM NI???

jomm ubah cara berbelanja dan elak GST, sebab barangan SHOM if uolls beli tidak dikenakan GST yeahhhhh ❤️❤️❤️
 
 
Jom bisik2 dengan kiki

CARA HILANGKAN BAU BADAN

Kiki sekeluarga memang menggunakan sabun marine essence ini setiap hari sebagai mandian utama kami dirumah.. 
Sangat best selain menjaga kulit dan sesuai utk kulit sensitif ia juga menghilangkan bau badan dan peluh yg melekit. Pada yg mempunyai bau badan yg kuat memang kiki syorkan pakai sabun marine essence ni.

Bau badan yg kuat boleh memberi ketidakselesaan kepada sahabat kita yg bersama kita. Dan special nya sabun marine essence ini dirumus khas sebagai sabun aromaterapi. Dimana selain menghilangkan bau badan ia juga memberi kesegaran badan selepas mandi.

Ini antara senarai bahan utama Sabun Marine Essence:-
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.


Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)

- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)

- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.
Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Berminat??
 
PM Zakiah 012-9393042
COD Pekan/ Kuantan


TIPS UNTUK KURUS

Actually utk sihat & cantik memang takde cara lain paling selamat adalah SENAMAN & DIET
Even kami yg pakai Premium Beautiful ni tetap wajib amalkan cara hidup yg sihat cuma beza nya if kita da usaha n put our effort utk diet n bersenam, mesti kita nak maintain n kekal kan hasil yg kita da dapat kan???
Katakan uolls choose to makan pil, no doubt mungkin berhasil dan bagus tapi how long uolls kena consume pil tu? Berapa lama nak makan? If we stop apa akan jadi? How much cost kena tanggung?
Badan ni semua nye sebab pemakanan, tapi sejauh mana kita mampu CONTROL CARA MAKAN KITA? oh myyyy memang tak tercontrol sebab Makan kan SEDAP... Tak tahan godaan wehhhh..
That y We  Premium Beautiful so much 




Pm zakiah 012-9393042

Tuesday, 5 May 2015

Bahaya pemakaian premium beautiful secara berterusan

AMARAN!!!

Pemakaian #premiumbeautiful yg betul (size yg betul) secara konsistent mampu membantu melangsingkan bentuk badan.


Pertama

1. Mengalihkan lebihan lemak ke bahagian yg sepatutnya..

Pengalihan lemak (serta merta)

Penyimpanan lemak (pakai & sesuaikan selalu)

Penetapan lemak (3-6bulan)


Kedua

Menetapkan kedudukan lemak ditempat yg betul (pakai dlm jangka panjang) akan mengekalkan kontur badan secara lebih selesa & fleksible




Top agent pahang 

Zakiah

012-9393042

Free fitting & consultation


#Premiumbeautiful #premiumbeautiulexpert #premiumbeautifulkuantan #pbexpertkuantan #pakejperkahwinan #setbersalin #setberpantang #setslim #perutkempis #slimmingset #confinement

Memperbanyakkan susu badan

Premium beautiful direkacipta sesuai bagi ibu-ibu yang menyusu badan.. 
Antara kelebihan dan kebaikkannya adalah;

✔️ produksi susu badan menjadi semakin lancar
✔️ibu tidak akan mengalami bengkak susu jika berlaku gap penyusuan  kerana cup #premiumbeautiful menyeimbangkan buah dada dan produksi susu
✔️pemakaian pb boleh mengelakkan berlakunya payudara bernanah atau susu masam yang boleh memyebabkan breast cyst
✔️payudra tidak jatuh, malah kedudukannya akan diperbaiki kepada kedudukan betul dengan pemakaian #pbcorset . Berbeza dengan bra biasa yang akan memberi kesan menekan ke bawah dan payudara akan jatuh tanpa sedar
✔️membantu untuk memejalkan payudara yang lembik

    Testimoni diri saya sendiri.. Baby breastfeeding sampai sekarang (baby 1 year 5month)