Wednesday, 26 March 2014

Tak Kenal Maka Tak Cinta

hi semua..mesti semua tertnyer2 apa  citer di sebalik "tak kenal maka tak cinta".

Mestilah xlain xbukan sohobiz nie..sebenarnya, saya baru lagi joint bisnes ni awal Januari 2014..Tp jangan salah faham,walaupun baru joint tp sebenarnya saya dh lama memerhatikan atau lagi senang orang kata mengintai bisnes ni dari jauh..hehe..

Sebelum saya joint bisnes ni sy selalu perhatikan perkembangan dan aktiviti harian suami saya yg dh lama joint bisnes ni..dari sehari ke sehari saya perhatikan makin lama makin berminat..saya tengok en suami tak menang tangan asik 24 jam hp di tangan..boleh kata time mandi n solat je la handphone bukan di tangan dia..tido pun handpone di tangan...sampai masa makan pun handpone sebelah tgn kiri,tgn kanan suap makanan..saya kan orang pompuan xleh lari dari sikap jeles..kadang-kadang terdetik di hati nak cek inbox di handpone.maklumla asik berkepit dengan handphone..mau tak risau,,tp kami suami isteri masih ada sikap saling percaya mempercayai antara satu sama lain..Jadi saya terus tnyer direct."abang asik dengan handpone je sejak bisnes ni,sibuk sangat ke?' betul ke msg customer ngan  bisnes partner? en suami spontan jawab "abg wat utk ayg dan anak2'.. kalo abg nak ada pompuan lain kenapa tak dari dulu..terus sy terdiam.."kalo ayg tak percaya tanyer la ana" Ops yer..Ana tu bestfriend sy masa belajar kat uitm segamat masa diploma smpai la skrg..nak pendek citer ana ni lah yg membawa suami sy ke bisnes ni dan skrg mereka berdua bisnes partner..
TQ ana sebab tunjuk jalan kepada kami..ok, back to story,ana ngan suami selalu ajak buat bisnes nie..tapi sy selalu bg alasan macam-macam.."ish tak confident la,tak pandai ckp la..tak reti nak jual la..macam2 alasan sy berikan..
Tp dalam pada masa yg sama saya still perhatikan aktiviti bisnes encik suami dari jauh.. setelah berbulan2 perhatikan suami punyer aktiviti dan yg paling syok tgk every month stiap 10 hb diaorg dpt bonus bisnes,,jelesnya..ye la,time tu kami yg makan gaji dh semput paras2 hidung,sebab nya gaji nak habis dh bayar hutang2,cmner nk teruskn smpai hujng bulan sebelum dpt gaji seterusnya..
Lagi jeles biler tgk statement bonus suami lebih dr gaji sy sebulan ni..lg la buat saya jeles melampau..tanpa toleh ke belakang,esoknya saya copy siap2 ic kt opis , balik opis terus "abg ni ic ayg ..ayg nak joint gak la bisnes cm abg" boleh? Sambil tersenyum en suami ckp.."ni la yg abg tggu2 kan selama ni"..kita buat smpai jadi..




    En suami, leader dan ana
ni lah ana,bestfriend saya...

Kalau ada yang berminat nak sertai kami berbiznes,jangan malu-malu contact zakiah ya.

Zakiah
012-9393042

Saturday, 8 March 2014

FABRIK TERBAIK : PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Salah satu kehebatan corset No.1 Beautiful & Healthy Premium Beautiful ini adalah fabrik nya yang diperbuat daripada FABRIK AKWATEK AKWADYE

Apa tu ehhhh??hehehe..bebelit lidah nak sebutkan..nak tau apa tu AKWATEK & AKWADYE..
(Lihat chart kat bawah ni...Keunikan Fabrik Premium Beautiful)


KEUNIKAN FABRIK PREMIUM BEAUTIFUL

- AKWATEK AKWADYE


Antara keunikan fabrik Akwatek Akwadyne

penyejukan semulajadi dalam cuaca panas. 
(bila cuaca panas PB menyejukkan badan si pemakai)

~ Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk. 
(bila cuaca sejuk, PB memanaskan badan dengan rasa selesa)
~ Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan.

~ Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap)

~ Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca

inilah perbezaan fabrik akwatek akwadyne dengan fabrik sintetik dan fabrik semulajadi




Fabrik Berkualiti tinggi dengan ciri2 hebat ini membuatkan PREMIUM BEAUTIFUL SELESA dipakai walau apa jua keadaan dan mampu memberikan RESULT yang TERBAIK untuk KESIHATAN & KECANTIKAN si pemakai !!!
Bertindaklah sekarang untuk memiliki satu-satunya korset terbaik di Malaysia !!!
Korset No. 1 yang ada function 70% untuk KESIHATAN dan 30% KECANTIKAN 100% KEYAKINAN
200% KESELAMATAN dengan JAMINAN SEUMUR HIDUP !!!

 FOR FREE & PERSONAL CONSULTATION
ZAKIAH- 012 939 3042

 

WHAT IS MARINE ESSENCE BEAUTY BAR?

Marine Essence Beauty Bar is specially formulated to nourish, moisturise and rejuvenate skin. It is luxuriously blended and enriched with antioxidants and natural oils to deliver the best benefits for your skin.

Marine Essence Beauty Bar pampers your skin instantly and leaves it tenderly soft, amazingly hydrated and unbelievably silky smooth to the touch.

Inspired by the organic form of a seashell, its captivating scent so divine that you will be enticed to use Marine Essence Beauty Bar everyday!

  
 
EXCLUSIVE BLEND OF BENEFICIAL INGREDIENTS FOR SOFT, SMOOTH AND RADIANT SKIN


1) BAMBOO SALT

* Rich source of essential trace minerals to nourish and protect skin.

 *Anti-bacterial, Anti-allergy, Anti-inflammatory

2) GLYCER



*Does not dry up skin as it attracts moisture from the atmosphere into the skin

*Excellent natural moisturiser

*What is glycerin? It is used in medical and pharmaceutical and personal care preparations, mainly as a means of improving smoothness, providing lubrication and as a humectant


3) PHENO-SFE (PU ERH TEA LEAF EXTRACT)


* Powerful antioxidants to remove harmful free radicals on the skin (Anti-aging) 

* Helps to repair and renew skin cells


4) TEA TREE OIL





* Anti-Bacterial, Anti-fungal which suitable for sensitive skin and also suitable for eczema patient


5) ALOE VERA





 * The goodness of aloe vera in Marine Essence Beauty Bar Helps to soothe, moisturise HEAL skin ailments 











* LIGHTEN skin tone and UNEVEN pigmentation 


 

7) VITAMIN E




*Antioxidant, Anti-aging


*Heals problematic and damaged skin effectively



USE DIRECTION


Wet and lather. Then apply onto skin. Rince thoroughly with water.

STORAGE
Store in a cool, dry place. Keep it well-drained after use.

CAUTION

Avoid contact with eyes. if eye contact occurs, rinse with water immediately. If rash or irritation occurs, discontinue use.
Try it now full with goodness for the whole family with only Marine Essence Beauty Bar.
for order
sms/whatsapp
zakiah : 012 939 3042

Tuesday, 4 March 2014

BENEFIT MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

BENEFIT MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

UNIQUELY BLEND OF NATURAL & BOTANICAL INGREDIENTS
  • Proactively keeps your skin cleansed, nourished and moisturized.  As a result, your skin feels soft, smooth & radiant.

GLYCERIN-BASED FORMULATION
  • Non-drying formulation. Gentle for everyday use.
PARABEN FREE
  • does not irritate skin
  • what is paraben?Parabens are a class of chemicals widely used as preservatives by cosmetic and pharmaceutical industries. Parabens are effective preservatives in many types of formulas. These compounds, and their salts, are used primarily for their bactericidal and fungicidal properties
  • Do you know that paraben can caused you breast cancer? so choose products with PARABEN FREEAverage levels of 20 nanograms/gram of parabens have been detected in a small sample of 20 breast tumors.[3][13] These findings, along with the demonstrated ability of some parabens to partially mimic estrogen, a hormone known to play a role in the development of breast cancers,[3] have led some scientists to conclude that the presence of parabens may be associated with the occurrence of breast cancer.
SLES FREE
  • Doest not irritate skin.
  • What is SLES? Sodium laureth sulfate, or sodium lauryl ether sulfate (SLES), is an anionic detergent and surfactant found in many personal care products (soaps,shampoostoothpaste etc.). SLES is an inexpensive and very effective foaming agent.[1] SLES, SLSALS and sodium pareth sulfate are surfactantsthat are used in many cosmetic products for their cleansing and emulsifying properties. They behave similarly to soap.
  • Do you know that product with SLES can caused you IRRITATION?
          

 SLES is an irritant like many other detergents, with the irritation increasing with concentration.[2] It has        also been shown that SLES causes eye or skin irritation in experiments done on animals and humans.[2] The related surfactant SLS is a known irritant,[3][4] and research suggests that SLES can also cause irritation after extended exposure in some people
.[5][6]
THATS WHY CHOOSE MARINE ESSENCE BEAUTY BAR WHICH IS SLES FREE & PARABEN FREE
All the above beneficials for whole family with MARINE ESSENCE BEAUTY BAR




                                                




               


                         

                     
Try it now full with goodness for the whole family with only Marine Essence Beauty Bar.
FOR ORDER
CALL-SMS-WA
zakiah
012-9393042